امنیت شبکه چیست؟

امنیت شبکه یک اصطلاح گسترده است که بسیاری از فناوری ها، دستگاه ها و فرآیندها را در بر می گیرد. در ساده‌ترین عبارت، مجموعه‌ای از قوانین و پیکربندی‌هایی است که برای محافظت از یکپارچگی، محرمانه بودن و دسترسی به شبکه‌های کامپیوتری و داده‌ها با استفاده از فناوری‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری طراحی شده‌اند. هر سازمانی، صرف نظر از اندازه، صنعت یا زیرساخت، به درجه ای از راه حل های امنیتی شبکه نیاز دارد تا از چشم انداز روزافزون تهدیدات سایبری در حیات وحش محافظت کند.

 

معماری شبکه امروزی پیچیده است و با یک محیط تهدید که همیشه در حال تغییر است و مهاجمانی که همواره در تلاش برای یافتن و بهره برداری از آسیب پذیری ها هستند، مواجه است. این آسیب‌پذیری‌ها می‌توانند در تعداد زیادی از مناطق، از جمله دستگاه‌ها، داده‌ها، برنامه‌ها، کاربران و مکان‌ها وجود داشته باشند. به همین دلیل، امروزه بسیاری از ابزارها و برنامه های مدیریت امنیت شبکه در حال استفاده هستند که تهدیدات و سوء استفاده های فردی و همچنین عدم انطباق با مقررات را برطرف می کنند. زمانی که تنها چند دقیقه از کار افتادگی می‌تواند باعث اختلال گسترده و آسیب‌های گسترده به درآمد و اعتبار یک سازمان شود، ضروری است که این اقدامات حفاظتی انجام شود.

 

امنیت شبکه چگونه کار می کند؟

هنگام پرداختن به امنیت شبکه در سراسر یک سازمان، لایه‌های زیادی باید در نظر گرفته شود. حملات می توانند در هر لایه ای در مدل لایه های امنیتی شبکه اتفاق بیفتند، بنابراین سخت افزار، نرم افزار و سیاست های امنیتی شبکه شما باید برای رسیدگی به هر منطقه طراحی شوند.

 

امنیت شبکه معمولاً از سه کنترل مختلف تشکیل شده است: فیزیکی، فنی و اداری. در اینجا توضیح مختصری از انواع مختلف امنیت شبکه و نحوه عملکرد هر کنترل ارائه شده است.

 

امنیت شبکه فیزیکی

کنترل‌های امنیتی فیزیکی برای جلوگیری از دسترسی فیزیکی افراد غیرمجاز به اجزای شبکه مانند روترها، کمدهای کابل‌کشی و غیره طراحی شده‌اند. دسترسی کنترل شده مانند قفل ها، احراز هویت بیومتریک و سایر دستگاه ها در هر سازمانی ضروری است.

 

امنیت شبکه فنی

کنترل‌های امنیتی فنی از داده‌هایی که در شبکه ذخیره می‌شوند یا در حال انتقال از داخل، داخل یا خارج از شبکه هستند محافظت می‌کنند. حفاظت دوگانه است. باید از داده ها و سیستم ها در برابر پرسنل غیرمجاز محافظت کند و همچنین باید در برابر فعالیت های مخرب کارمندان محافظت کند.

 

امنیت شبکه اداری

کنترل‌های امنیتی اداری شامل سیاست‌ها و فرآیندهای امنیتی است که رفتار کاربر را کنترل می‌کند، از جمله نحوه احراز هویت کاربران، سطح دسترسی آنها و همچنین نحوه اجرای تغییرات در زیرساخت توسط کارکنان IT.

 

انواع امنیت شبکه

ما در مورد انواع مختلف کنترل های امنیتی شبکه صحبت کرده ایم. اکنون بیایید نگاهی به راه‌های مختلف ایمن سازی شبکه خود بیندازیم.

 

کنترل دسترسی به شبکه

 

برای اطمینان از اینکه مهاجمان بالقوه نمی توانند به شبکه شما نفوذ کنند، باید سیاست های کنترل دسترسی جامع هم برای کاربران و هم برای دستگاه ها وجود داشته باشد. کنترل دسترسی شبکه (NAC) را می توان در گرانول ترین سطح تنظیم کرد. برای مثال، می‌توانید به مدیران اجازه دسترسی کامل به شبکه بدهید، اما دسترسی به پوشه‌های محرمانه خاصی را رد کنید یا از پیوستن دستگاه‌های شخصی آنها به شبکه جلوگیری کنید.

 

نرم افزار آنتی ویروس و آنتی بدافزار

 

نرم افزار آنتی ویروس و ضد بدافزار سازمان را در برابر طیف وسیعی از نرم افزارهای مخرب از جمله ویروس ها، باج افزارها، کرم ها و تروجان ها محافظت می کند. بهترین نرم افزار نه تنها فایل ها را هنگام ورود به شبکه اسکن می کند، بلکه به طور مداوم فایل ها را اسکن و ردیابی می کند.

 

حفاظت فایروال

 

فایروال ها، همانطور که از نامشان پیداست، به عنوان یک مانع بین شبکه های خارجی غیرقابل اعتماد و شبکه داخلی قابل اعتماد شما عمل می کنند. مدیران معمولاً مجموعه ای از قوانین تعریف شده را پیکربندی می کنند که ترافیک را به شبکه مسدود یا اجازه می دهد. به عنوان مثال، فایروال نسل بعدی فورسپوینت (NGFW) کنترل یکپارچه و مدیریت مرکزی ترافیک شبکه را ارائه می دهد، چه فیزیکی، مجازی یا در فضای ابری.

 

شبکه های خصوصی مجازی

 

شبکه های خصوصی مجازی (VPN) یک اتصال به شبکه از نقطه پایانی یا سایت دیگری ایجاد می کنند. به عنوان مثال، کاربرانی که از خانه کار می کنند معمولاً از طریق VPN به شبکه سازمان متصل می شوند. داده‌های بین دو نقطه رمزگذاری شده است و کاربر باید احراز هویت کند تا امکان برقراری ارتباط بین دستگاه خود و شبکه فراهم شود. Forcepoint’s Secure Enterprise SD-WAN به سازمان ها این امکان را می دهد که به سرعت VPN ها را با استفاده از کشیدن و رها کردن ایجاد کنند و با راه حل نسل بعدی فایروال ما از همه مکان ها محافظت کنند.

امنیت شبکه برای مشاغل و مصرف کنندگان

برای هر سازمانی که با داده ها و سیستم های شبکه کار می کند، امنیت شبکه باید اولویت بالایی باشد. علاوه بر محافظت از دارایی ها و یکپارچگی داده ها در برابر سوء استفاده های خارجی، امنیت شبکه همچنین می تواند ترافیک شبکه را کارآمدتر مدیریت کند، عملکرد شبکه را بهبود بخشد و از اشتراک امن داده ها بین کارمندان و منابع داده اطمینان حاصل کند.

 

ابزارها، برنامه‌ها و برنامه‌های کاربردی زیادی وجود دارند که می‌توانند به شما کمک کنند تا شبکه‌های خود را از حملات و خرابی‌های غیرضروری ایمن کنید. فسا مجموعه ای از راه حل های امنیتی شبکه را ارائه می دهد که فرآیندهای اغلب پیچیده را متمرکز و ساده می کند و تضمین می کند که امنیت شبکه قوی در سراسر شرکت شما برقرار است.

لینکهای مفید:

امنیت فناوری اطلاعات چیست؟

توپولوژی شبکه

رایج ترین نوع توپولوژی شبکه چیست؟

گروه خودروسازی سایپا

مطالب مرتبط

fasa logo 3 - Footer Dark 02 - 1

فسا با انجام پروژه های متعدد و ارائه راه حل های مورد اعتماد در حوزه های صنعتی، بیمه ای، خدمات ارزش افزوده، حمل و نقل هوشمند و مراکز داده، امنیت و تجهیز ساختمان ها تبدیل به یکی از فعالترین شرکت های مطرح در فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح مطلوب فناوری و تکنولوژی روز شده است.

 



اطلاعات تماس



 آدرس: تهران – بلوار میرداماد – خیابان کازرون – خیابان نیکنام – پلاک ۱۰


 ایمیل: info@fasatech.com

 تلفن: 5 -26424001-021



خدمات

• تولید و توسعه نرم‌افزار(IS)

• شبکه و زیرساخت(IT)

• برنامه‌ریزی منابع انسانی(EPR)

• امنیت اطلاعات و ارتباطات

• تامین تجهیزات و سخت‌افزار

• تامین منابع انسانی متخصص



لینک‌های مرتبط
logo - Footer Dark 02 - 3
car - Footer Dark 02 - 4
bike - Footer Dark 02 - 5