دانش بنیان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان گفت: پیش نویس طرح دانش بنیان‌ها در راستای ایجاد نظام ارزشیابی شرکت‌ها نگاشته شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز در نشستی خبری که در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد، عنوان کرد: از ابتدای فعالیت این دوره مأموریت جدی به معاونت علمی ابلاغ شده که آن هم اقتصاد دانش بنیان است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان گفت: پیش نویس طرح دانش بنیان‌ها در راستای ایجاد نظام ارزشیابی شرکت‌ها نگاشته شده که در جلسه راهبردی شورای راهبری محصولات دانش بنیان ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۸ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه‌های فعالیتی مختلف به ارائه محصول یا خدمات می‌پردازند.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه امید داریم که نسل چهارم معاونت علمی با سیاست‌های جدیدی که طراحی، پیاده سازی و اجرایی می‌کند در رشد اقتصاد دانش بنیان تأثیر بگذارد، گفت: برای اینکه کشور به درصد مهمی از تولید ناخالص ملی برسد و اشتغال در دانش بنیان‌ها اجرایی شود برنامه ریزی شده که تا افق ۱۴۰۴، ۲۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور داشته باشیم.

به گفته دهقانی فیروز آبادی، طی ۱۰ سال تنها ۶ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان تاییدیه دریافت کرد؛ در سال ۱۴۰۰ ۵۰۰ شرکت دانش بنیان و در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۴۰۰ شرکت تاییدیه دریافت کرد.

وی خاطر نشان کرد: بنابراین در افق ۱۴۰۴، فعالیت ۲۰ هزار شرکت دانش بنیان را ضروری می‌دانیم.

سازوکار همکاری بخش خصوصی و دولتی در عرصه دانش بنیان‌ها

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری درباره منع دخالت دولت در بخش‌های خصوصی گفت: رهبری همواره تأکید دارند که شرکت‌های بخش خصوصی می‌توانند به تنهایی فعالیت کنند و ورود بخش دولتی به آنها حرام شرعی است.

وی با بیان اینکه بند پ ماده ۱۰ قانون جهش ساز و کار ورود بخش خصوصی قاعده‌مند شده است، گفت: برای این منظور دبیرخانه‌ای در معاونت علمی ایجاد شده است و مصادیق را بررسی می‌کند. در همین راستا اگر شرکت‌های دانش‌بنیان محصولات استاندارد و باکیفیت درحجم مناسبی از بازار را تولید کنند بخش خصوصی نمی‌تواند ورود کند.

به گفته وی قرار است اولین مورد حکم قانونی این کارگروه اجرایی شود.

معاون علمی با تأکید بر اینکه سرمایه‌گذاری در حوزه دانش‌بنیان ها تنها از سوی‌ دولت یک اقدام شکست خورده است، افزود: ما معتقدیم که در جاهایی که بخش خصوصی رغبتی به سرمایه‌گذاری ندارد، بخش دولتی لزوماً باید در آن حوزه‌ها سرمایه‌گذاری کند.

دهقانی ادامه داد: در سال‌های قبل مشاهده کردیم فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای بسیاری از مردم شناخته شده است و تمایل به سرمایه‌گذاری در این حوزه دارند از اینرو یکی از ابزارهای قابل توسعه برای سرمایه‌گذاری استفاده از سرمایه‌های مردمی است.

وی توسعه گلخانه‌های هوشمند با بهره‌گیری از سرمایه‌گذاری جمعی را از زمینه‌های استفاده از سرمایه‌های مردمی عنوان کرد و گفت: در این زمینه پول دولتی صرفاً برای پوشش ریسک سرمایه‌گذاری مردمی استفاده می‌شود.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه بخش بزرگی از اقتصاد کشور، دولتی است عنوان کرد: برای آنکه بخش کوچک اقتصاد خصوصی را توسعه دهیم از آئین نامه‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان بهره مند می‌شویم.

به گفته وی در این راستا مودیان مالیاتی می‌توانند سرمایه‌ها را در مسیر توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان به کار گیرند.

خبرگزاری مهر

مطالب مرتبط

fasa logo 3 - Footer Dark 02 - 3

فسا با انجام پروژه های متعدد و ارائه راه حل های مورد اعتماد در حوزه های صنعتی، بیمه ای، خدمات ارزش افزوده، حمل و نقل هوشمند و مراکز داده، امنیت و تجهیز ساختمان ها تبدیل به یکی از فعالترین شرکت های مطرح در فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح مطلوب فناوری و تکنولوژی روز شده است.

 



اطلاعات تماس



 آدرس: تهران – بلوار میرداماد – خیابان کازرون – خیابان نیکنام – پلاک ۱۰


 ایمیل: info@fasatech.com

 تلفن: 5 -26424001-021



خدمات

• تولید و توسعه نرم‌افزار(IS)

• شبکه و زیرساخت(IT)

• برنامه‌ریزی منابع انسانی(EPR)

• امنیت اطلاعات و ارتباطات

• تامین تجهیزات و سخت‌افزار

• تامین منابع انسانی متخصص



لینک‌های مرتبط
logo - Footer Dark 02 - 5
car - Footer Dark 02 - 6
bike - Footer Dark 02 - 7