فناوری سایپا

مصوبه اخیر سازمان بورس تغییراتی نسبت به مصوبه پیشین پذیرش سهام استارتاپ‌ها دارد که با هم مرور می‌کنیم.

ضوابط جدیدی برای پذیرش سهام شرکت‌های دانش‌بنیان در بورس به تصویب رسید. برخلاف مصوبه قبلی که تنها فعالین حوزه اقتصاد دیجیتال را شامل می‌شد، اکنون دانش‌بنیان‌ها نیز مشمول این مصوبه می‌شوند. هیئت پذیرشی ویژه قرار است درخواست بورسی شدن شرکت‌های دانش‌بنیان را بررسی کنند. همچنین بسیاری از الزامات پیشین همچنان برای استارتاپ‌های حوزه اقتصاد دیجیتال پابرجاست.

سازمان بورس به تازگی «ضوابط و شرایط اختصاصی پذیرش سهام شرکت‌های نوپا و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال» را لغو کرد و ضوابط جدیدی را به تصویب رساند. این مصوبه با عنوان «ضوابط اختصاصی پذیرش سهام شرکت‌های دانش‌بنیان، فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال، فناور و خلاق» است که گستره بیشتری از شرکت‌های دانش‌بنیان را شامل می‌شود.

ماده یک مصوبه شرکت‌هایی که شامل قانون پذیرش جدید می‌شوند را اعلام کرده است. برای این منظور نیز از تعاریف به کار رفته درباره دانش‌بنیان‌ها در قانون «حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان» سال 1389 و قانون «جهش تولید دانش‌بنیان» مصوب سال 1401 استفاده شده است.

شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیانی که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی، تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می‌شوند شامل مصوبه اخیر سازمان بورس هستند.

تشکیل هیئت پذیرش ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان

طبق ماده دو ضوابط اختصاصی پذیرش سهام شرکت‌های دانش‌بنیان، برای بررسی شرایط شرکت دانش‌بنیان متقاضی پذیرش یا لغو پذیرش دانش‌بنیان در بورس، هیئت پذیرشی با 5 عضو تشکیل می‌شود.

مدیرعامل فرابورس، یک شخص حقیقی با تخصص در حوزه محصولات و خدمات دانش‌بنیان به پیشنهاد معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و تأیید هیئت مدیره فرابورس، یک شخص حقیقی با تخصص مالی یا حسابداری آشنا با شرکت‌های دانش‌بنیان به انتخاب هیئت مدیره فرابورس، یک شخص حقیقی با تخصص حقوق و آشنا با شرکت‌های دانش‌بنیان به انتخاب هیئت مدیره فرابورس، یک شخص حقیقی با تخصص در حوزه کسب و کار دانش‌­بنیان به انتخاب مدیرعامل فرابورس، اعضای هیئت پذیرش را تشکیل می‌دهند.

ضوابط پذیرش بورس دانش‌بنیان

مدیرعامل فرابورس رئیس این هیئت پذیرش خواهد بود. دوره عضویت اشخاص حقیقی یاد شده نیز به مدت سه سال بوده و انتخاب مجدد آنها برای حداکثر یک دوره دیگر بلامانع است.

همچنین تصمیمات هیئت پذیرش با رأی موافق حداقل چهار نفر معتبر است.

تعهدات شرکت‌های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال

سازمان بورس تعهداتی را تنها برای شرکت فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال که متقاضی پذیرش است در نظر گرفته است:

  • تعهدنامه کتبی مبنی بر عدم واگذاری یا انتقال سهام تحت تملک تحت هر عنوان از سوی دارندگان حداقل دوسوم از سهام شرکت مشتمل بر تمامی سهامداران عمده به مدت حداقل سه سال
  • تعهدنامه کتبی مبنی بر عدم اعطا یا دریافت اختیار تصرف تحت هر عنوان از قبیل وکالت به دیگری یا وکالت از دیگری درخصوص سهام تحت تملک دارندگان حداقل دوسوم از سهام شرکت مشتمل بر تمامی سهامداران عمده
  • تعهدنامه کتبی دارندگان حداقل دوسوم از سهام شرکت مشتمل بر تمامی سهامداران عمده مبنی بر عدم تأسیس شرکت با موضوع فعالیت مشابه به صورت هم‌زمان و تا سه سال بعد از انتقال سهام خود در شرکت متقاضی پذیرش
  • تعهدنامه کتبی دارندگان حداقل دوسوم از سهام شرکت مشتمل بر تمامی سهامداران عمده مبنی بر رعایت الزامات حفاظت از داده‌ها و اطلاعات کاربران سامانه‌های عملیاتی شرکت
  • گواهی کیفیت نرم‌افزارهای مورد استفاده شرکت صادره از مراکز مورد تأیید مدیریت راهبردی افتا
  • تأییدیه فنی نرم­‌افزار از سازمان فناوری اطلاعات ایران
  • گواهی سلامت و احراز اصالت نرم‌افزار از سازمان فناوری اطلاعات ایران
  • گواهی حق نشر، عرضه، اجرا و حق بهره­ برداری مادی و معنوی از نرم‌­افزارها از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

تبصره این ماده، سهامدار عمده را بدین شکل تعریف کرده است: «سهامدار عمده، سهامداری است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم به همراه شرکت­‌های فرعی و وابسته، توانایی انتخاب حداقل یکی از اعضای هیئت‌مدیره شرکت را دارد.»مصوبه سازمان بورس درباره «ضوابط اختصاصی پذیرش سهام شرکت‌های دانش‌بنیان، فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال، فناور و خلاق» را می‌توانید از اینجا مشاهده کنید.مصوبه سازمان بورس درباره «ضوابط اختصاصی پذیرش سهام شرکت‌های دانش‌بنیان، فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال، فناور و خلاق» را می‌توانید از اینجا مشاهده کنید.

دیجیاتو

مطالب مرتبط

fasa logo 3 - Footer Dark 02 - 1

فسا با انجام پروژه های متعدد و ارائه راه حل های مورد اعتماد در حوزه های صنعتی، بیمه ای، خدمات ارزش افزوده، حمل و نقل هوشمند و مراکز داده، امنیت و تجهیز ساختمان ها تبدیل به یکی از فعالترین شرکت های مطرح در فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح مطلوب فناوری و تکنولوژی روز شده است.

 



اطلاعات تماس



 آدرس: تهران – بلوار میرداماد – خیابان کازرون – خیابان نیکنام – پلاک ۱۰


 ایمیل: info@fasatech.com

 تلفن: 5 -26424001-021



خدمات

• تولید و توسعه نرم‌افزار(IS)

• شبکه و زیرساخت(IT)

• برنامه‌ریزی منابع انسانی(EPR)

• امنیت اطلاعات و ارتباطات

• تامین تجهیزات و سخت‌افزار

• تامین منابع انسانی متخصص



لینک‌های مرتبط
logo - Footer Dark 02 - 3
car - Footer Dark 02 - 4
bike - Footer Dark 02 - 5