4 مرحله در فرآیند برنامه‌ریزی منابع انسانی HRP

در این مقاله با فرآیند برنامه ریزی منابع انسانیHRP و همچنین هدف و مراحل آن آشنا می شویم.

4 مرحله در فرآیند برنامه‌ریزی منابع انسانی HRP

برای رسیدن به هدف نهایی، یعنی ایجاد استراتژی که شرکت را قادر می سازد تا با موفقیت کارکنان واجد شرایط کافی را برای برآورده کردن نیازهای شرکت، با موفقیت بیابد و حفظ کند، هر مرحله باید به ترتیب انجام شود.

تجزیه و تحلیل عرضه نیروی کار

اولین مرحله برنامه ریزی منابع انسانی، شناسایی منابع انسانی فعلی شرکت است. در این مرحله، بخش منابع انسانی قدرت سازمان را بر اساس تعداد کارکنان، مهارت‌ها، شایستگی‌ها، موقعیت‌ها، مزایا و سطوح عملکرد آنها بررسی می‌کند.

پیش بینی تقاضای نیروی کار

گام دوم نیازمند این است که شرکت آینده نیروی کار خود را ترسیم کند. در اینجا، بخش منابع انسانی می‌تواند مسائل خاصی مانند ترفیع، بازنشستگی، اخراج و نقل و انتقالات را در نظر بگیرد – هر چیزی که در نیازهای آینده یک شرکت نقش داشته باشد. بخش منابع انسانی همچنین می‌تواند به شرایط خارجی تأثیرگذار بر تقاضای نیروی کار، مانند فناوری جدید که ممکن است نیاز به کارگران را افزایش یا کاهش دهد، نگاه کند.

متعادل کردن تقاضای نیروی کار با عرضه

مرحله سوم در فرآیند HRP پیش بینی تقاضای اشتغال است. منابع انسانی یک تجزیه و تحلیل شکاف ایجاد می کند که نیازهای خاص را برای محدود کردن عرضه نیروی کار شرکت در برابر تقاضای آتی تعیین می کند. این تجزیه و تحلیل اغلب باعث ایجاد یک سری سؤالات می شود، مانند:

  • آیا کارکنان باید مهارت های جدیدی بیاموزند؟
  • آیا شرکت به مدیران بیشتری نیاز دارد؟
  • آیا همه کارکنان در نقش های فعلی خود به نقاط قوت خود عمل می کنند؟

تدوین و اجرای طرح

پاسخ به سؤالات حاصل از تجزیه و تحلیل شکاف به منابع انسانی کمک می کند تا چگونگی ادامه کار را که مرحله نهایی فرآیند HRP است، تعیین کند. منابع انسانی اکنون باید گام های عملی برای ادغام برنامه خود با بقیه شرکت بردارد. این بخش به بودجه، توانایی اجرای طرح و تلاش مشترک با همه بخش ها برای اجرای آن برنامه نیاز دارد.

خط‌مشی‌های متداول منابع انسانی که پس از این مرحله چهارم وضع می‌شوند ممکن است شامل سیاست‌های مربوط به مرخصی، تعطیلات، روزهای بیماری، غرامت اضافه کاری و خاتمه باشد.

 

هدف برنامه ریزی منابع انسانیHRP

هدف برنامه‌ریزی منابع انسانی داشتن تعداد بهینه پرسنل برای کسب بیشترین درآمد برای شرکت است. از آنجا که اهداف و استراتژی های یک شرکت در طول زمان تغییر می کند، برنامه ریزی منابع انسانی باید مطابق با آن تطبیق یابد. علاوه بر این، با افزایش جهانی‌سازی، بخش‌های منابع انسانی با نیاز به اجرای شیوه‌های جدید برای تطبیق با مقررات کار دولتی که از کشوری به کشور دیگر متفاوت است، مواجه خواهند شد.

افزایش استفاده از کارکنان از راه دور توسط بسیاری از شرکت ها نیز بر برنامه ریزی منابع انسانی تأثیر می گذارد و بخش های منابع انسانی را ملزم به استفاده از روش ها و ابزارهای جدید برای استخدام، آموزش و حفظ کارگران می کند.

 

چرا برنامه‌ریزی منابع انسانی مهم است؟

برنامه‌ریزی منابع انسانی (HRP) به یک کسب‌وکار اجازه می‌دهد تا استعدادهای مناسب را برای به کارگیری بهتر حفظ کرده و هدف قرار دهد. داشتن مهارت‌های فنی و نرم مناسب برای بهینه‌سازی عملکردشان در شرکت. همچنین به مدیران این امکان را می دهد که نیروی کار را بهتر آموزش دهند و به آنها در توسعه مهارت های مورد نیاز کمک کنند.

 

برنامه ریزی منابع انسانی “سخت” در مقابل “نرم” چیست؟

Hard HRP معیارهای کمی مختلف را ارزیابی می کند تا اطمینان حاصل کند که تعداد مناسبی از افراد مناسب در صورت نیاز در دسترس شرکت هستند. Soft HRP بیشتر بر یافتن کارکنانی با فرهنگ، انگیزه و نگرش صحیح شرکتی متمرکز است. اغلب اینها به صورت پشت سر هم استفاده می شوند.

 

مراحل اساسی در HRP چیست؟

HRP با تجزیه و تحلیل نیروی کار موجود که یک شرکت می تواند از آن استفاده کند، شروع می شود. سپس تقاضای فعلی و آتی شرکت را برای انواع مختلف نیروی کار ارزیابی می‌کند و تلاش می‌کند این تقاضا را با عرضه متقاضیان شغل مطابقت دهد.

کارکنان با کیفیت با ارزش ترین دارایی یک شرکت هستند. برنامه ریزی منابع انسانی شامل توسعه استراتژی هایی است تا اطمینان حاصل شود که یک کسب و کار دارای منابع کافی از کارکنان برای رفع نیازهای خود است و می تواند از مازاد یا کمبود کارگران جلوگیری کند.

نتیجه‌گیری

یک استراتژی قوی HRP می تواند به یک شرکت کمک کند تا هم مولد و هم سودآور باشد.

فناوری سایپا ارتباط برنامه ریزی منابع انسانی (ERP) را با استقرار سیستم های مدیریت منابع سازمانی در حوزه صنایع و بازرگانی با استفاده از پلتفرم های برتر دنیا در بخش خدمات خود ارائه می‌دهد.

 

برنامه ریزی منابع انسانی (HRP) چیست؟

مقالات منابع انسانی

گروه خودروسازی سایپا

مطالب مرتبط

fasa logo 3 - Footer Dark 02 - 1

فسا با انجام پروژه های متعدد و ارائه راه حل های مورد اعتماد در حوزه های صنعتی، بیمه ای، خدمات ارزش افزوده، حمل و نقل هوشمند و مراکز داده، امنیت و تجهیز ساختمان ها تبدیل به یکی از فعالترین شرکت های مطرح در فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح مطلوب فناوری و تکنولوژی روز شده است.

 



اطلاعات تماس



 آدرس: تهران – بلوار میرداماد – خیابان کازرون – خیابان نیکنام – پلاک ۱۰


 ایمیل: info@fasatech.com

 تلفن: 5 -26424001-021



خدمات

• تولید و توسعه نرم‌افزار(IS)

• شبکه و زیرساخت(IT)

• برنامه‌ریزی منابع انسانی(EPR)

• امنیت اطلاعات و ارتباطات

• تامین تجهیزات و سخت‌افزار

• تامین منابع انسانی متخصص



لینک‌های مرتبط
car - Footer Dark 02 - 3
bike - Footer Dark 02 - 4